De fleste mennesker sover godt om natten, og mange vågner også mange gange i løbet af natten, men uden at opdage det og lægge mærke til det, fordi de er det, mange kalder “halvvågne.” Når man er halvvågen, lægger man ikke selv mærke til, at man er vågen, og man husker ikke aldrig dagen efter, at man har været vågen, og hvis man gør, husker man det meget, meget svagt. Men hvis du plejer at vågne helt op om natten, og hvis du samtidig har svært ved at falde i søvn igen bagefer, så skal du helt klart i gang med at gøre noget ved det – det er nemlig super usundt for din krop at blive forstyrret på den måde!
Har du styr på temperaturen i dit soveværelse?
Når du lægger dig til at sove, er det utrolig vigtigt, at du sørger for, at din krop ikke overophedes eller fryser i løbet af natten. Først og fremmest skal du sikre dig, at der i rummet du sover, ikke er mindre en 15 grader og mere en 20 grader varmt. Brug dit vindue, aircondition eller en blæser afhængigt af vejret, samt hvad der er behov for, og reguler værelsestemperaturem på den måde. Du vil på den måde sikre dig, at din krop ikke bruger alt energien på at prøve at køle ned, eller på at varme sig op, og du vil derfor mærke en kæmpe og ikke mindst positiv forskel i din søvn. I det hele taget kan du gøre meget for at gøre soveværelset bedre at sove i, du kan få sat mørklægningsgardiner op, du kan købe en bedre madras og holde rummet rent og sengetøjet nyvasket. Er du i tvivl om hvilken madras og seng du skal vælge, så læs disse to guides til henholdsvist elevationssenge og topmadrasser.
Drikker du alkohol, inden du skal sove?
Rigtig mange mennesker tror, at alkohol får en til at sove tungere og bedre. Du vil måske føle, du sover tungere, fordi alkoholen bedøver din krop, men det betyder bestemt ikke, at du sover bedre, eller at det er sundt for din krop. Din krop bruger nemlig så enormt mange kræfter på at forbrænde og komme af med alkoholen i blodet, at det er umuligt for den at bruge energien på at falde ordenligt i søvn.
Stresser du din krop?
Stress påvirker kroppen mere, end mange lige tror. Folk bliver stressede, fordi de føler, de har for mange ting at se til i hverdagen, i forhold til hvad de kan overkomme. De sætter sig for meget for, og når måske ikke det, de gerne vil nå. Dette skaber en ond cirkel af stress, der vil blive ved, indtil man helt simpelt stopper med at sætte forventningerne til sig selv så højt. Stress påvirker søvnen utrolig negativt, fordi den skaber et ubehag og gør det svært for kroppen at slappe af og falde til ro. Prioritèr ned i dine ting, din krop har brug for det!
Skriv et svar